Spring til indhold

Sådan får du overskud til festen

Der er mange af os, der godt kan lide et brag af en fest, hvor vi kan holde os vågne den halve nat – men helst den hele! Derfor er det godt at have nogle rutiner, der gør, at vi har overskud, når festen endelig melder sig. Få tips og overskud her! 

Fester er for vilde, når vi kan give os fuldstændig hen, danse til den lyse morgen og glemme alle bekymringerne. Sådan kan det selvfølgelig kun være, hvis vi har nogle gode hverdagsrutiner, der gør, at vi får ladt op og genereret overskud. 

Husk at tage tid til dig selv 

De fleste danskere har en ret travl hverdag, og nogle af os er decideret pressede. Vi vil ikke bare gerne være de perfekte festaber, vi vil helst også gerne være gode kollegaer, partnere, forældre, sønner, døtre eller hvad det nu måtte være. 

I alle de forventninger kan man nogle gange komme til at glemme sig selv, og så ryger overskuddet. Derfor er det et uvurderligt råd at tage små pauser i løbet af dagen. Åbn vinduet og tag et par dybe indåndinger. Tillad dig selv at tage en kort pause på arbejdet, hvor du lige bliver opdateret på underholdende nyheder, fx på senest.dk

Hold dig stærk og i form 

Det er også vigtigt at få rørt sig i løbet af ugen. En meget almindelig rutine er en gang løb rundt om en sø eller i et grønt område. Fitness er også populært, og de flittige tager sportstasken med hen i centeret flere gange om ugen. 

Imidlertid kan det være svært at finde tid, hvis man i forvejen er presset, og derfor kan det være godt med træning, der er lige til at gå til. På https://www.haandvaegten.dk/ kan du fx finde håndvægte, som du kan have liggende i stuen eller på kontoret – så kan du tage nogle løft i løbet af dagen. 

En god økonomi giver overskud 

Det er selvfølgelig også af stor betydning at have en god økonomi. Det er det både fordi, at man så kan holde store og fede fester, måske endda med livebands. Men en god økonomi er også et godt udgangspunkt for overskud og ro i sindet.  

Det månedlige regnskab kan let blive en kilde til stress, især hvis du har mange forskellige små lån. Her kan et samlelån være anbefalelsesværdigt, så du kun har én udgift og én rente. Det giver både en bedre økonomi og mere overskud, og begge dele er guld værd, når du gerne vil have energi til at feste igennem i weekenden. 

Generelt kan det være en god idé at få bugt med eventuelle hængepartier, der kan ligge og lure i baghovedet. Uden at vi nødvendigvis lægger mærke til det, kan forskellige uafklarede affærer – fx rod i hjemmet, økonomien eller parforholdet – være med til at dræne os for energi. Overskuddet og festlysten kommer strømmende, når du får ryddet lidt op i livet.