Spring til indhold

Sådan vælger du den rigtige kuglepen

Hvis du skriver meget, ved du, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige pen til jobbet. Men der er så mange forskellige størrelser og former, for ikke at nævne alle pentyperne, som rullebold, kuglepen og springvand. Så hvordan vælger du den perfekte pen til dine unikke skrivebehov? Heldigvis har vi al den information, du behøver for at beslutte dig i vores guide til at vælge den bedste pen.

 

Brug en kuglepen. Kuglepenne er den mest almindelige variant, du sandsynligvis vil finde. De gør brug af en afrundet spids, der gør det muligt for oliebaseret blæk at gå glat og hurtigt tørre. Kuglepenne er grundlæggende, billige og nemme at købe i store mængder. Til de fleste formål vil en kuglepen fungere fint.

 

  • Det bedste salgsargument for kuglepenne med logo er deres lave pris. Du kan købe en stor pose engangskuglepenne for blot et par kroner.
  • Det oliebaserede blæk i kuglepenne kan størkne og samle støv over tid, hvilket får det til at danne gummiagtige klumper omkring spidsen.

 

Prøv en kuglepen. Rollerball penne ligner kuglepenne, men blækket de leverer er vandbaseret, så det overføres hurtigt til papiret og danner skarpe, mørke linjer. Disse plejer at være udstyret med en mindre spids. Deres flydende blæk opbevares i et internt reservoir. Mange forretningsfolk foretrækker rullepenne, fordi de kombinerer de tynde linjer og præcision fra en traditionel fyldepen med det praktiske ved en kuglepen.

 

  • At have en finere spids giver tyndere linjer, hvilket betyder, at din skrift vil se pænere ud.
  • Rullepenne kan let lække, når de lægges i lommen, holdes på hovedet for længe eller udsættes for trykændringer. Hvis du ikke er forsigtig, kan blækket ødelægge dit tøj.

 

Skriv glat med en gel-blækpen. Gelblækpenne tager deres navn fra den tykke væske, som de bruger til at skrive. Denne type blæk skaber ekstremt glatte, mørke linjer og giver mulighed for en endnu mere ubesværet følelse end kuglepenne. Gelblæk blev populært som et alternativ til kradsede blækpenne med fin spids i slutningen af ​​90’erne.

 

  • Gel-blækpenne er normalt genopfyldelige og har tendens til at være lidt dyrere end kuglepenne til haven.
  • En afvejning af gelblæks evne til at skrive i tykke, glatte linjer er, at blækket tørrer meget langsomt. Gelen sidder på overfladen af ​​papiret et øjeblik, før den sætter sig i. Dette gør det mere sandsynligt, at den udtværes og laver rod.

 

Lær at bruge en fyldepen. Fyldepenne var blandt de første typer kuglepenne, der blev opfundet og anses stadig af mange for at være de bedste. De kaldes “springepenne” på grund af den måde, hvorpå blækket flyder fra et internt lagerreservoir ud gennem spidsen, når du skriver. Blækket, der bruges i en fyldepenne, er mørkt og tørrer hurtigt, og de linjer, de producerer, er de tyndeste og længst holdbare.

 

  • Fyldepenne er ekstremt tilpasselige. De kan forsynes med spidser (spidser) af forskellig tykkelse og genopfyldes med blæk i forskellige farver. Det er også muligt at variere tykkelsen af ​​en streg, mens du skriver med en fyldepen, da spidsens form giver mulighed for forskellige trykvinkler.
  • Den største ulempe ved at bruge en fyldepen er deres tendens til at lække på grund af den måde blækket opbevares og overføres på. De kan også være lidt svære at lære at skrive med.