Spring til indhold

Sådan coronasikrer du din fest

Corona har i over et år haft et stærk greb om det danske samfund. I månedsvis har vi ikke kunne deltage i de ting, vi normalt elskede at bruge vores fritid på. Vi har været låst fast derhjemme med ganske lidt at lave.

Nu har regeringen valgt at åbne landet op igen til en vis grad, og derfor er der mange, der nu begynder at planlægge fester og andre sociale arrangementer. Men hvordan kan man begrænse den smitte, der stadig lurer i samfundet? Læs med for at lære mere.

En coronatest for alle

Nok den bedste måde, man kan begrænse smitten til en fest på, er at ikke lade smittede deltage. Det kan man gøre, ved at kræve alle inviterede tager og fremviser en coronatest, før de får adgang til festen.

Folk kan nemlig være smittede i mange dage, før de viser symptomer. Man kan komme glad til fest og være frisk, smitte 10 andre før man selv bliver syg, og så er det gået galt. Det undgår man med en test.

Afstand og sprit

Selvom en coronatest kan være et stærkt bolværk, så er det ikke altid, de er præcise. Man kan godt være smittet, men få en negativ test i nogle tilfælde. Derfor skal der noget ekstra skridt, for at begrænse potentiel smitte.

Håndsprit og afstand er selvfølgelig nogle tiltag, men nemt, hurtigt og billigt kan implementere. Hav håndsprit tilgængeligt ved indgang, badeværelse, borde osv. Så man regelmæssigt kan spritte af. Og sørg for gæsterne ikke sidder i hovederne på hinanden.

For at nemmere kunne holde afstand, kan man overveje at rykke festen udenfor. Vejret er blevet væsentligt mere sommeragtigt, og udenfor er der langt mere plads at udnytte til afstand.

Masker eller ej?

Masker er ikke påkrævet andre steder end det offentlige. Men er det stadig en god ide at påkræve det til en fest? Svaret er kompliceret.

Effekten af masker er stadig usikker på dette tidspunkt. De hjælper selvfølgelig til en vis grænse, men er de nødvendige med alle de andre forbehold? Det må være op til dig selv. Det ville dog nok putte noget af en dæmper på en fest eller et socialt arrangement, hvis alle skulle have masker på. Det var måske smartere at købe billige og effektive engangshandsker i stedet.

Når man holder et arrangement, skal man selvfølgelig være forsigtig, men det er en hårfin linje mellem sikkerhed og hysteri. Og den er ikke altid nem at balancere.