Spring til indhold

Musik kan bruges til andet end at stimulere ørene

Musik kan bruges i rigtig mange sammenhæng. Uanset hvilken stemning man er i, findes der passende musik. Til løbeturen vil du måske gerne have noget up-beat tempo musik i ørene. Hvis du er lidt nedtrykt, kan det muligvis være rart med noget dystert musikmedmindre du har brug for noget lystigt og opløftende musik.  

Det er meget individuelt, hvilket musik man vælger. Læs mere her for at finde inspiration til løbeturen. Hvis det ikke er inspiration til musik, kan man her finde det bedste gear til løberen. De fleste løbere ved, hvor vigtigt det er at have godt løbeudstyr. Især skoene skal sidde perfekt på foden, så man får den bedste løbeoplevelse.  

Det bedste løbeudstyr 

En god løbeoplevelse får man først og fremmest ved at løbe i korrekte sko. Med det menes det, at skoene sidder godt på foden. De skal hverken være for store eller små. Vabler kan let opstå under løb, når skoene ikke er i orden. Samtidig er det relevant at vide, at løbesko har en udløbsdato. Løbesko løber mange kilometer gennem en levetid.  

En tommelfingerregel er, at løbesko maksimalt kan løbe 1000 km. Skoens affjedring bliver nemlig dårligere med tiden og efter mange kilometer. Ved brug af for brugte løbesko bliver fødderne belastet mere end højst nødvendigt. Det kan føles hårdt for fødderne at lande i slidte løbesko. Derfor bør man altid skifte løbeskoene ud, når de begynder at føles slidt.  

Musik på nettet 

Klik her for at finde mere god og interessant musik. Musik bruges ikke kun til at smøre ørene. Musik kan i mange tilfælde være god terapi. Hjernen kan lide at høre nye toner. Musik kan være med til at skabe kreativitet og nytænkning. Hvis man koncentrerer sig og lytter efter teksten i musikken, kan man blive reflekterende og tænke over større ting.  

Musik har mange formål. Der er faktisk forskning, der viser, at musik kan have samme effekt som beroligende medicin. Musik kan bringe minder frem. Det kan være de positive minder fra en bestemt periode i sit liv. Det kan også være de mindre positive begivenheder, som kommer frem på nethinden gennem musikken.  

Musikkens indflydelse på hjernen 

Længe har man vidst, at musik stimulerer hjernen på mange måder. Man har ved hjælp af scanningsbilleder kunne se, hvordan belønningssystemet i hjernen bliver aktiveret gennem musik. Det er det samme belønningssystem, der aktiveres, når vi eksempelvis spiser god mad. Faktisk kan musik minde om midazolam.  

Musik som medicin? 

Dette stof bruges på sygehuse som optakt til bedøvelse. Hvis en patient er urolig gives også denne medicin. I stedet kunne man prøve at sætte musik på, da denne har omtrent samme effekt. Eksperimentet viste, at musikken virkede næsten lige så godt som medicinen. Patientens angstniveau faldt ligeledes ved hjælp af musikken.