Spring til indhold

Mangler du inspiration til årets adventsgaver? Overvej børnebøger

Julen er en tid på året, hvor folk giver gaver til deres kære. For børn kan det betyde, at de får nyt legetøj eller et nyt spil. Men for voksne kan det være vanskeligere at finde den perfekte gave. Hvis du har svært ved at finde på idéer, hvorfor så ikke overveje at give en børnebog i gave?

Børnebøger, der vil blive elsket af alle børn

Seuss – Denne klassiske historie er perfekt for børn i alle aldre, og den vil helt sikkert også bringe et smil frem på læben hos alle voksne.

Den meget sultne larve af Eric Carle – Den meget sultne larve er en tidløs historie om en larves rejse til at blive til en sommerfugl og er perfekt til børn, der er interesserede i natur og dyr.

The Poky Little Puppy af Janette Sebring Lowrey – The Poky Little Puppy er en klassisk fortælling om nysgerrighed og ballade, som har charmeret børn i generationer.

Make Way for Ducklings af Robert McCloskey – Denne elskede historie følger to ænders eventyr på deres vej gennem byen for at finde et sted at opdrage deres familie.

The Snowy Day af Ezra Jack Keats – The Snowy Day er en charmerende historie om en ung drengs eventyr i sneen. Den er perfekt til børn, der elsker vinteren og at lege i sneen.

Where the Wild Things Are af Maurice Sendak – Where the Wild Things Are er en klassisk historie om en drengs fantasi, der bliver til virkelighed. Den er perfekt til børn, der er kreative og elsker at bruge deres fantasi.

Dette er blot nogle få af de mange vidunderlige børnebøger, som er gode gaver til voksne. Så næste gang du har svært ved at finde på gaveideer, så husk, at bøger er gode gaver til folk i alle aldre.

Børnebøger til voksne

Børnebøger kan være gode gaver til folk i alle aldre. De er ofte både underholdende og lærerige, og de kan også være til glæde for folk, som ikke selv har børn. Og i modsætning til nogle andre typer gaver er børnebøger generelt meget overkommelige.

Hvis du kender modtagerens smag for bøger, er det nemt at vælge den perfekte titel. Men selv hvis du ikke er sikker på, hvad de kan lide, er der der er stadig masser af gode muligheder at vælge imellem. Nedenfor er blot nogle få idéer, som kan hjælpe dig i gang.

Til Harry Potter-fans i dit liv:

  • Harry Potter og de vises sten
  • Harry Potter og hemmelighedernes kammer
  • Harry Potter og fangen fra Azkaban

Til den historieinteresserede:

  • Historien om verden: Historie for det klassiske barn (bind 1)
  • Usborne illustreret leksikon om verdenshistorien

Til den spirende kok:

  • Cooking Class: 57 sjove opskrifter, som børn vil elske at lave (og spise!)

Uanset hvad de interesserer sig for, er der helt sikkert en børnebog, som er en god gave. Så næste gang du er hvis du ikke har flere ideer, skal du ikke fortvivle – tænk bare ud af boksen og overvej at give en bog.