Spring til indhold

Lad verden se dig som du er

Digitaliseringen har medført, at vi pludselig har mange forskellige kontoer på internettet. Derfor kan det både være svært at finde på svære koder, som ikke kan knækkes. Det kan samtidig være svært at huske de mange forskellige og svære koder. Derfor kan det være en god ide at samle dem på et sted. Det kan også være en ide at bruge 2 steps godkendelse.  

Klik her for at høre mere om 2 steps godkendelsen. Den er egentlig meget simpel. Mange kender den muligvis også fra NemID, når man skal logge på banken eller handle online. Med alt i verden findes der både mange positive og samtidig negative sider med. I forhold til digitalisering står man især overfor en god blanding af disse to sider. 

Hacking online 

Internettet og teknologien er som mange andre ting ikke helt problemfrie. Mange har fundet genveje til at hacke andres kontoer og brugere. På den måde kan meget private ting lande i de forkertes hænder. Derfor bør man være ekstra varsom med sine koder og kontoer på nettet. Man bør ikke lægge for personlige ting op.  

2 steps godkendelse – hvad er det?  

2 steps godkendelse er egentlig meget simpelt. Når man logger ind på given konto, skal man selvfølgelig først og fremmest bruge sin adgangskode. Derefter skal man benytte sig af en sikkerhedsnøgle. Det er det, man bruger ved NemID’et. Man kan også bruge sit telefonnummer, hvor man får tilsendt en ekstra adgangskontokode.  

Det som er i det, er at man har en adgangskode og samtidig en anden fysisk ting så som en sikkerhedsnøgle eller telefon. Disse ting i kombination med en sikker og unik adgangskode skaber tryghed på internettet såvel som hele digitaliseringen. Man sørger på denne måde at minimere risikoen for at blive hacket.  

Undgå RKI 

Undgå RKI ved at prøve at komme ud af det. Det kan være svært at komme ud af, men det er ikke umuligt. Grunden til, man ikke vil stå i RKI, er at man derved kan have svært ved at låne penge penge. Hvis man eksempelvis har akut brug for en bil, tager de fleste i dette tilfælde et lån. Man bør altid overveje, om det virkelig er en nødvendighed at låne penge.  

Hvis man har mulighed for at låne penge på andre måder end gennem et online lån, er det altid at foretrække. Det kan eventuelt være hos venner eller familie. Man skal altid sørge for, at man har mulighed for at betale lånte penge tilbage. Det gælder uanset, om det vennelån eller online-lån. For at rette op på økonomien kan et venskabeligt lån være lempligt.  

Udklædning når der er styr på økonomien 

Udklædning og kostumer kan man kaste sig ud i, når man har fået styr på økonomien. Måske dropper man ideen om at låne penge til en bil. For at flygte lidt fra hverdagens stress og jag kan man hoppe i et sjovt kostume. Så kan der komme lidt afveksling i hverdagen. På nettet finder man mange gode udklædninger.  

Det behøver faktisk heller ikke være dyrt at finde det perfekte kostume eller udklædning. Man kan i stedet bruge det, man har derhjemme i forvejen. Hvis man blot er en smule kreativ, kan man forvandle de gamle stumper tøj om til festlig og sjov udklædning. Inspiration og gode ideer til dette kan også findes online på forskellige hjemmesider.