Spring til indhold

Hvordan kan man skabe hyggelig feststemning?

En stor del af en god fest er faktisk stemningen, men hvordan skaber man den helt rigtige stemning? Der er faktisk nogle elementer man nemt kan inkorporere, hvis man gerne vil have den helt rigtige feststemning.

Lav den perfekte spilleliste

Hvis du vil lave god stemning til din fest, så er lydbilledet faktisk svært vigtigt. Musik er en stor del af festoplevelsen, også hvis det bare er en hyggelig middag derhjemme. Der er intet, der kan sætte stemningen som god musik kan. Derfor er det vigtigt at man laver en god spilleliste, der kan sætte stemningen gennem hele festen, så man ikke hele tiden skal hen til musikanlægget for at skifte sang eller album.

Det udelukker også, at gæster, der ikke deler din gode musiksmag kan overtage musikken og sætte på det, som de gerne vil høre. Når du laver en spilleliste, har du fuld kontrol over, hvilken stemning der sættes til din fest.

Lys og varme

En anden ting, der er svært vigtigt, når det kommer til at sætte stemningen til en fest – er lys og varme. Det kan for eksempel være gennem at sætte stemningsfulde fyrfadslys eller stearinlys omkring i festlokalet, eller udenfor, hvis festen holdes udenfor. Det er ikke så stemningsfuldt at sidde i fuld flombelysning eller lystofrørslys. Derfor er det meget bedre at slukke for nogle af de store, kunstige lyskilder, og heller benytte sig af flere stearinlys og fyrfadslys, som man kan sætte omkring. Hvis man vil lave samme gode stemning udenfor, så kan man med fordel bruge lanterner og fakler. Levende lys giver nemlig en meget særlig og godt stemning.

Varme er også en vigtigt del af stemningen. Derfor kan det at fyre op i pejsen være et godt trick, hvis du vil lave en hyggelig og god stemning til din fest eller sammenkomst. Bål er også en god mulighed. Med stemningsfulde bålfade, kan man nemlig skabe både lys, varme og god stemning, og samtidig lave mad udenfor.

Der er altså flere faktorer, der bidrager til at sætte stemningen til din fest. Pynt, lys, musik og varme, er altså ting du skal fokusere på, hvis du lave god stemning til din fest, og skabe minder som alle vil have i lang tid efter festen er over. Stemning kan nemlig hjælpes lang på vej, med nogle få, effektive virkemidler.