Spring til indhold

Hovedrengøring på den lette måde

En gang i mellem er den helt store rengøring nødvendig. Det er jo ikke helt tilfældigt at vi har et udtryk der hedder forårsrengøring. Typisk er foråret en inspiration til at få gjort ordentligt rent. Foråret og alt det grønne der pibler frem giver os mere energi og virkelyst.

Selv om vi har god energi og er indstillet på at nu skal det gøres, er hovedrengøring stadig en stor opgave. Herunder får du et par fif som gør det hele lidt lettere.

Gab ikke over mere, end du kan gøre rent og beløn dig selv

Tag et rum af gangen og del rengøringen op over flere dage. Giv dig selv belønning undervejs. Det behøver ikke være en dyr middag med bobler til, men skal alligevel være noget som du anser som en rigtig belønning. Hvert rum giver en belønning og når du er helt færdig kan du give dig selv en dyr middag med bobler til.

Begynd med det, der er mest træls

Badeværelset er tit et af de mest trælse rum. Et lille fif er at skylle alle klinker af, sæbe dem godt ind i et rengøringsmiddel, luk døren og lad det stå i et par timer. Når du kommer tilbage har det meste snavs løsnet sig og du behøver ikke bruge nær så meget knofedt.

Køkkenet er lige så træls som badeværelset og tager ofte længst tid. Måske du skal give dig selv en ekstra belønning, når du er færdig med køkkenet.

Et fif til ovnen er at tage alle plader og riste ud, skyl dem. Gnid dem derefter ind i en let opløsning af vand og brun sæbe. Stop hele molevitten og risten fra emhætten i en sort sæk. Inden du lukker sækken med en knude putter du et skvæt salmiakspiritus i. Stil sækken udenfor indtil næste dag. Pas på når du åbner sækken, salmiakspiritus er ikke legetøj. Skyl pladerne og nyd synet af helt rene ovn dele.

Giv alle tæpper den store tur

Tæpperens en eller to gange om året er nødvendigt, hvis det skal se pænt ud. Du kan købe tæpperens som du selv kan bruge. Alternativt kan du få hjælp til tæpperens. Når det er udført af fagfolk er du sikker på kvaliteten og at dine tæpper er rene, helt ned i bunden.

De løse tæpper kan du nøjes med at lufte grundigt udendørs. Blæsevejr er ideel til at lufte tæpper i.