Spring til indhold

Flere og flere unge går op i miljøet og klimaet

Hvis der er noget, som de unge mennesker går op i, i disse tider, må det siges at være miljø og klima.

 

Find en køredragt til baby her.

Et større tema for unge i dag

En af grundene til, at mange unge mennesker går op i miljø og klima er jo uden tvivl, at det er et meget større tema i dag. Der er mange foreninger og aktiviteter inden for disse områder, og det er et emne, som medierne er meget glade for at dække. Dog er der nok mange unge mennesker, der mener, at der kan gøres meget mere fra politisk side, end der allerede bliver gjort, hvilket i nogle tilfælde også kan føre til mere ekstreme aktiviteter som bl.a. aktivisme.

 

Find det bedste termotøj til børn her.

Mange unge tænker bæredygtigt fra en tidlig alder

Det er også tidligere og tidligere, at unge bliver præsenteret for det problem, vi står overfor i form af klimakrisen. Derfor sker det også tidligt, at de begynder at interessere sig for netop klimaet og miljøet, og mange får en følelse af, at der ikke bliver gjort nok. Det er et samtaleemne for mange unge, og mange skoler har også emnet som en del af pensum, så der er ingen tvivl om, at klimaet og miljøet har en langt højere repræsentation i dag, som det ikke havde for 10 eller 20 år siden.

Der bliver lyttet mere og mere til de unge

Selvom der er mange unge, der angiveligt føler, at der ikke bliver gjort nok, er det klart, at de stadig er med til at sætte klimaet på dagsordenen, og derfor bliver der i den grad også lyttet mere og mere til unge mennesker i dag, end der måske er gjort før i tiden. Det er i dag muligt for mange unge at få politikere og ledere i tale, som det måske ikke var så nemt at gøre før i tiden. Det har sociale medier i den grad også været med til at påvirke. Og det ser ud til, at det nok kun går en vej i forhold til unges interesse for klimaet.