Spring til indhold

En vellykket børnefødselsdag

Børn elsker fødselsdage. Fødselsdag og jul er for mange børn årets største begivenheder, og derfor er der også mange forældre, der gør rigtig meget ud af at gøre disse begivenheder mindeværdige og noget ud over det sædvanlige. Hvis du gerne vil overraske dine børn med en fødselsdagsfest, de sent vil glemme, så får du herunder 3 gode råd til, hvordan du arrangerer den perfekte børnefest.

Den perfekte børnefest

Den perfekte børnefest; hvad er det? Det findes der selvfølgelig ikke noget entydigt svar på. Det afhænger først og fremmest af barnet, og hvilke forventinger og idéer barnet selv har om den perfekte fest. Dog er der nogle ting, som kan forvandle enhver fest til en mindeværdig oplevelse, så derfor får du herunder følgende råd:

Find på et tema til festen

Som mennesker er vi forskellige, og børn er ingen undtagelse. Vi har hver især noget, vi godt kan lide, eller noget, vi går meget op i. Det gælder os for børn.

Nogle børn interesserer sig for prinsesser og barbiedukker og andre for biler og motorkøretøjer. Den perfekte børnefest er selvfølgelig målrettet det enkelte barn og barnets interesserer. Hvad enten dit barn elsker Gurli Gris eller Lynet McQueen, så er du garanteret et smil på barnets læber, hvis du pynter op med det de bedst kan lide.

Heldigvis kan man få pynt og balloner i tusindvis af afskygninger, så det skulle ikke være noget problem at skabe rammerne for den perfekte temafest. Der findes masser af børnefestartikler, som kan gøre børnefødselsdagen ekstra god.

Underholdning for børn

Børn elsker at lege, men de elsker også at blive underholdt. Derfor kan det være en god idé at tænke nogle sjove underholdningsmuligheder ind i festen.

Hvilke underholdningsmuligheder der egner sig bedst til fest afhænger i høj grad af børnenes alder. Det er dog nogle muligheder, der egner sig til børn i alle aldre.

Det kunne eksempelvis være en skattejagt. Børn elsker skattejagt. Skattejagt er en god måde at samle børnene om den samme leg og løse gåder i fællesskab. De fleste børn vil med garanti elske en god skattejagt, men det kan være en god idé at ligge skattelegen lige inden børnene bliver hentet, så alt den gode leg ikke forstummer, når børnene til slut sidder med hver deres skat.

Noget andet børn synes er sjovt er hoppeborge og trampoliner. Ethvert barn vil sikkert slå øjnene op, hvis de ser, at der står en trampolin eller hoppeborg i haven, når de skal fejre deres fødselsdag. Heldigvis behøver man ikke at investere i en trampolin eller hoppeborg, der skal stå i haven de næste mange år.

Firkantet trampoliner er perfekte til børnefødselsdagen, fordi de som regel ikke er lige så høje som almindelige trampoliner, og så kan der lege flere børn på trampolinen på én gang. Du kan læse mere om, hvordan du lejer en firkantet trampolin til festen hos Magasinethelse.dk.

Børnevenlig mad

Det siger måske sig selv, at der skal serveres børnevenlig mad til en børnefødselsdag, men hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af det? Børn elsker mad, der er sjovt at se på. Det kunne eksempelvis være et overdådigt frugtfad, hvor der i midten ligger en vandmelon, der er skåret ud som en haj eller skildpadde eller bananer, der er skåret, så det ligner delfiner, der kigger op fra vandets overflade.

Det kunne også være boller, som er formet som hovedet på en bamse, eller en lang række af pølsehorn, der er formet som en larve. Der findes masser af inspiration til sjove og børnevenlig mad på internettet, der ikke tager alverdens tid at lave.

Den perfekte fødselsdagsfest behøver naturligvis ikke at indeholde alle ovennævnte elementer, det vigtigste er, at børnene får hyggelig dag sammen, hvor der står masser leg og grin på programmet.