Spring til indhold

BIT mining: hvad er det, og hvordan foregår det?

Man behøves ikke at have forstand på krytovaluta, før man har hørt nogen tale om bitcoins. Måske du også selv har en fornemmelse af, hvad bitcoins er? Men derfor er det ikke sikkert, at du har hørt om BIT mining før. Så hvad er det, det begreb dækker over? Du kan finde svaret, hvis du læser med i denne artikel eller læser nærmere på Cryptoex.dk

Ved du, hvordan en bitcoin opstår?

Før man kan forstå, hvad der menes med BIT mining, er det også vigtigt, at man ved, hvordan bitcoins opstår. Bitcoins er nemlig decentrale, hvilket betyder, at der ikke er nogen bestemt bank eller instans, der trykker bitcoins. Det er til gengæld noget, der kan opstår gennem mining. 

Når der laves en transaktion

Når en minig finder sted, starter det hele med, at der laves en transaktion. Der er en et sted, der f.eks. tager en bitcoin eller en del af en bitcoin ud fra sin digitale tegnebog. Dette kræver en opdatering af bitcoin transaktioner, der alle samles i det, man kalder for blockchain. Når en bitcoin eller en del af den frigøres, skal et matematisk regnestyk laves, så der er styr på, at det er den rette ejer, værdien lander hos. 

Først til mølle

Når denne bevægelse bliver sat i gang, kan man forstille sig, at der er en masse minere, der går i krig med at regne den matematiske algoritme ud. Her gælder det bare om, at være den, der er hurtigst. 

Kræver mange computerkræfter

Men denne matematiske algoritme er ikke noget, der kan laves med hovedregning. Det er et enormt langt tal, man skal finde frem til. Det er noget, der kræver rigtig mange computerkræfter. Computere arbejder sammen for at lave en mining, og der findes minig-selskaber, der arbejder med dette. Der var engang, før bitcoins var så populært, som det er i dag, hvor  det krævede mindre at mine, og der var derfor flere, der kunne være med. Men bare rolig, der er faktisk også en metode, du kan tage i brug, hvis du gerne vil være med til at mine. 

Lej computerkræfter ved et datacenter

Har du ikke selv en computer med mange kræfter, eller vil du gerne slippe for en stør el-regning, så kan du vælge at leje en plads ved et datacenter. Her kan du leje computerkræfter og være med til mining. 

Ikke mere mining efter 2050

Men BIT mining er ikke noget, der bare kommer til at fortsætte for evigt. Faktisk er der en gange klar date for, hvornår man kan forvente, at der ikke længere er noget mining. I 2050 bliver alle bitcoins nemlig frigivet, og det betyder, at der ikke længere kommer til at være noget mining-arbejde at lave. Der kommer heller aldrig til at være mere end 21 millioner bitcoins i verden, og det ved man allerede i dag. I dag er størstedelen produceret, men hvert 4. år producerer man en del mindre genne det, der hedder en halving, så man sikrer sig, at det ikke går for hurtigt.