Spring til indhold

5 tips til at få mest muligt ud af dit drivhus 

Der er mange gode grunde til at have et drivhus i din have. Med et drivhus kan du forlænge vækstsæsonen for dine planter, hvilket kan resultere i tidligere høster og rekordstore afgrøder. Drivhuse giver dig også mulighed for at dyrke planter, der ellers ikke ville trives i dit klima, f.eks. tropiske frugter og grøntsager. Desuden er de bare rigtig sjove at have! Hvis du overvejer at tilføje et drivhus til din have, er her nogle faktorer, du skal overveje  

 

Et drivhus kan hjælpe dig med at få mere ud af din have. Her er 5 tips til at hjælpe dig i gang: 

 

1. Vælg de rigtige planter til dit klima og dine forhold. 

 

Det er ikke alle planter, der klarer sig godt i et drivhusmiljø. Nogle planter kræver mere fugtighed, mens andre har brug for mere ventilation. Undersøg, hvilke planter der vil trives i netop dit drivhus, og find ud af, hvilke planter der vil trives i dit drivhus. Bestil dit nye drivhus online, hvis du allerede nu overvejer at købe et til din have! 

 

2. Udnyt det naturlige lys bedst muligt – brug sydvendte vægge og hylder til at dyrke planter, der har brug for meget sollys. 

 

Hvis du har en sydvendt væg i dit drivhus, så brug den til din fordel! Det er det perfekte sted for planter, der har brug for masser af sollys, f.eks. tomater og peberfrugter. Glem ikke at bruge hylder for at udnytte alt det tilgængelige lys. Hvis du orienterer dine planter på denne måde, vil det hjælpe dem med at 

 

3. Brug bænke og reoler for at skabe mere dyrkningsrum. 

 

En af de gode ting ved drivhuse er, at de skaber ekstra vækstplads. Ved at bruge bænke og hylder kan du udnytte den tilgængelige plads bedst muligt og dyrke endnu flere planter. 

 

4. Installer automatiske vandings- og ventilationssystemer for at gøre det lettere at passe dine planter. 

 

Automatiserede vandings- og ventilationssystemer kan gøre dit liv meget lettere. De kan hjælpe dig med at spare vand og energi, og de kan også holde dine planter sunde ved at sørge for den perfekte mængde fugt og luftcirkulation. 

 

 

5. Vær kreativ med dine planteskemaer for at få mest muligt ud af dit drivhusareal. 

 

Der er uendelige muligheder, når det gælder plantning i et drivhus. Vær kreativ og eksperimentér med forskellige planer, indtil du finder noget, der fungerer for dig. Du kan endda dyrke planter lodret for at spare plads. 

 

Hvis du følger disse tips, kan du få mest muligt ud af dit drivhus og nyde alle de fordele, der følger med at eje et drivhus!