Spring til indhold

5 mentale fordele ved styrketræning

Styrketræning har det formål at øge din fysiske styrke. Fordi det er klart målbart, kan du se dine resultater i aktion og observere, hvor langt du er kommet, mens du forbedrer din styrke.

Styrketræning adskiller sig fra andre former for modstandstræning, idet hovedmålet ikke er at opbygge muskelstørrelse eller udholdenhed, selvom disse virkninger kan forekomme. I stedet vil en vellykket styrketræningsrutine resultere i, at din krop bliver stærkere og i stand til at løfte tungere vægte.

Styrketræning giver også andre fordele. Ikke alene forbedrer det dit fysiske velvære, men det giver også unikke løft til dit mentale velvære. Nedenfor er nogle af de mange psykiske fordele, som en styrketræningsrutine kan give plus en prøveplan, du kan følge for fremragende resultater.

Fordele ved styrketræning for mental sundhed

Hvordan styrketræning gavner dig kan være en personlig og unik oplevelse. Her er nogle af de almindelige måder, hvorpå styrketræning kan gavne din mentale sundhed.

Styrketræning kan forbedre dit humør på mange måder. Handlingen med at forpligte sig til et mål, opbygge vaner og holde sig til en rutine kan hjælpe med at øge dit humør. Desuden kan endorfiner, der frigives gennem styrketræning, give dig et skud af feel-good kemikalier, der hjælper dig med at se den lysere side af livet.

Forskning viser, at styrketræning også kan reducere andre depressive symptomer for mange mennesker. Selvfølgelig er det vigtigt at tale med en mental sundhedspersonale, hvis du oplever symptomer på depression eller andre psykiske problemer.

Alligevel er der ingen ulempe ved at deltage i styrketræning eller anden fysisk aktivitet for at forbedre symptomerne. Tal med din læge først for at sikre, at du er ryddet for den øvelse, du gerne vil gøre.

Mens flere undersøgelser har vist fordelene ved både konditionstræning og motion, herunder styrketræning, for at forbedre visse psykiske lidelser, er det bydende nødvendigt, at du søger behandling, hvis du oplever symptomer. Du bør altid rådføre dig med din læge om din specifikke behandlingsplan og aldrig afbryde nogen medicin eller anden behandling, der er ordineret uden at diskutere sagen med dem først.

Styrker forbindelsen mellem sind og krop

Styrketræning kræver et højt niveau af sind-krop-forbindelse, fordi der ved brug af tunge vægte følger en vis risiko. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan din krop reagerer.

Vær opmærksom på, hvordan du har det, og tag dig tid til at tjekke ind med dig selv for at sikre, at du ikke ignorerer nogen af disse signaler.

Nyere forskning viser, at styrketræning specifikt kan reducere angst med op til 20% (for undersøgelsesdeltagerne). Vægte. Forskere mener, at dette sandsynligvis førte til følelser af mestring, øget tro på deres evner og coping færdigheder.

Stigningen i deres evner øgede sandsynligvis deres selvtillid og selvværd, hvilket derefter kunne føre til en reduktion i angst. Forskere antager også, at biologiske ændringer i muskler og hjerne arbejdede sammen for at forbedre angstsymptomer, men flere undersøgelser er nødvendige for at drage solide konklusioner.