Spring til indhold

3 ting du skal tænke over når du skal købe plakater til hjemmet

Har du fået en idé om, at du gerne vil have plakater op at hænge i dit hjem, er det da bare det, du skal gøre.

Men for at være sikker på at du vælger de helt rette plakater til din bolig, har vi her samlet et par ting sammen, som er gode at tænke over, inden du går i gang med at udvælge dine kommende plakater til væggene i din bolig.

Størrelse og format

For det første er det jo vigtigt, at du ender med at vælge plakater af den rette størrelse og i det rette format. Plakater kan næsten komme i alle tænkelige størrelser, og det er jo ikke helt ligegyldigt, om du vælger en plakat på størrelse med et A5 ark eller A1.

Derfor kan det måske være godt at lægge ud med at finde ud af, hvor i hjemmet dine nye plakater skal hænge, så du nemt kan måle op og undersøge, hvor store plakater du har plads til at købe. Så bliver det meget nemmere for dig at finde de rette plakater.

Vælg den rette ramme

En plakat er jo heller ikke meget uden sin ramme. I hvert fald ikke når det kommer til plakater i hjemmet. En ramme er både med til at udstille plakaten på pæneste vis, men samtidig også med til at beskytte plakaten, så den fx ikke går i stykker over tid.

Her kan det være en god ide at vælge rammer af en god kvalitet, så du er sikker på, at dine plakater ikke bliver grimmere af at komme ind i rammen. Der er nogle rammer, der ikke er særligt heldige, og det vil jo være en skam at købe en rigtig pæn plakat for så at hænge den ind i en billig ramme.

Find motiver der passer til din stil

Sidst, men ikke mindst, skal du også tænke over stilen i din bolig, da du jo gerne skal have et par plakater, der matcher din stil i huset. Så tænk gerne over din øvrige indretning, når du skal finde ud af, hvilke plakater du gerne vil have op at hænge.

Du kan finde næsten alt inden for plakater, så uanset hvad din stil er, er der gode chancer for at finde plakater, der kan matche den. Det er bare med at komme i gang med at lede.